Mindfulness Uitdaging Dag 8.

Mindfulness is een integrale, mind-body benadering die mensen helpt hun manier van denken en voelen over ervaringen en gevoelens te veranderen.

Velen van ons bouwen stress op in de schouders. Naarmate de dag meer stressvol wordt, worden onze schouders steeds meer gespannen en kruipen ze omhoog naar onze oren. Het is een primitieve vlucht- of vechtreactie van onze spieren. De uitdaging van vandaag vraagt een moment te nemen om je schouders te ontspannen en de rust te ervaren die daarvan uitgaat.

Schouders ontspannen

– Adem diep in en laat je schouders naar de vloer afzakken (alsof iemand ze naar beneden drukt) als je uitademt.
– Doe dit gedurende vijf ademhalingen, waarbij je schouders lichtjes stijgen bij het inademen en naar beneden worden gedrukt bij het uitademen.
– Wees je bewust van hoe je spieren in je schouder en nek aanvoelen. Vergeet niet, niet oordelen. Gewoon ervaren en laat de spanning gaan.

Doe dit ten minste vijf keer gedurende de dag.

Dit is een handige techniek te die kunt gebruiken in situaties die dreigen te escaleren of die emotioneel zijn . Deze oefening gecombineerd met de diepe mindful ademhaling kun je dagelijks gebruiken.

Maak een mentale aantekening van dit #mindfulmoment en feliciteer jezelf met het zijn in het heden.
Deel je ervaring via commentaar op het blog of via Twitter met behulp van #Mindfulnessuitdaging . Wil je rechtstreeks je ervaringen met mij delen doe dat via de Facebook pagina van Trainingen met LEV of via Twitter @Trainingen_LEV
Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen, dan wordt de uitdaging nog mooier.
Thanks to @Ed_Tmprince of Education’s Voice Blog for letting us use her creative ideas.

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *