Trainingen met LEV organiseert trainingen, individuele coaching, workshops, activiteitenprogramma’s en vakantie-retraites op het gebied van Mindfulness en QiGong. Essentie van alle door LEV trainingen aangeboden trainingen zijn de volgende twee woorden: ‘Mindfulness’ en ‘LEV’.

Mindfulness door leerzame ervaringen te verbinden

Vanuit deze gedachte zijn onze trainingen, coachingssessies, workshops en retraites ontwikkeld. Elke training bestaat in de basis uit twee onderdelen:
– Het Mindfulness deel, waarbij mensen een aantal belangrijke tools krijgen aangeboden, zodat zij een gezonde balans kunnen aanleren tussen lichaam en geest. Ademhalings- en meditatietechnieken om bewust te worden van het lichaam zijn hierbij hele krachtige tools.
– Het QiGong (Chi Kung) deel, waarbij beheersing van het lichaam door middel van geconcentreerde bewegingen, die al eeuwen in het verre Oosten wordt toegepast, zorgt voor een gezonde stroming van energie. Dit is een verbinder tussen het mentale en het fysieke lichaam.

LEREN – ERVAREN – VERBINDEN

Leren

Mindfulness TrainingenMindfulness kun je op allerlei mogelijke manieren inzetten. Het is te gebruiken bij zowel mensen die medische begeleiding nodig hebben op fysiek of psychisch vlak. Maar ook bij gezonde mensen is het een mooi handvat om meer grip te krijgen op het dagelijks leven.

Mindfulness

Mindfulness leert je bewust met je volle aandacht in het hier en nu te zijn zonder oordeel en te leren leven in het moment. Door verschillende meditaties aan te leren krijgen mensen een handvat om zich bewust te worden van te leven in het moment. Deze technieken kunnen gemakkelijk worden aangeleerd en zorgen ervoor dat er anders kan worden omgegaan met innerlijke ervaringen.

QiGong

QiGong is een andere manier om via bewegingsoefeningen mensen te leren omgaan met hun fysieke, emotionele en mentale klachten. QiGong is een meer dan 4000 jaar oude Chinese methode om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Dit gebeurt door middel van
– Lichamelijke bewegingen
– Ademhalingstechnieken
– Visualisatie
– Meditatie

Door QiGong te beoefenen verander je mentaal. Je voelt je innerlijk rustiger, maar actief en alert in het dagelijks leven. Je kunt gemakkelijker spanningen van je afzetten en zit beter in je vel. QiGong verhoogt het concentratievermogen, de creativiteit en je kunt je beter focussen. QiGong heeft een zeer positieve werking voor de mentale en fysieke gezondheid zowel preventief als curatief en een van de belangrijkste aspecten van QiGong is het ontwikkelen van een scherp bewustzijn.

Ervaren

Mindful leren ervaren kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om in te zien welke mindset je kunt maken om te leren accepteren dat vriendelijke niet oordelende aandacht alles is wat nodig is. Dit geeft ruimte aan het gevoel en aan jezelf. Dit is een ruimte van heling. Met behulp van verschillende meditatie technieken krijgt deze mindset ruimte en uiteindelijk een innerlijke bevrijding. Het juist ervaren van deze Mindfulness technieken maakt dat het innerlijke proces ruimte krijgt zodat men bij zijn gevoelslichaam kan komen.

Via de QiGong leert men deze gevoelservaring nog verder te verinnerlijken. Daardoor komt er een innerlijk proces op gang die zorgt dat de aangeleerde meditatie technieken, bewegingen, ademhalingstechnieken en visualisaties worden omgezet in energie. Het regelmatig beoefenen van QiGong helpt je je lichaam gezond te maken en te houden. QiGong kan je dus ook vertalen als ‘het beheersen van en werken met levensenergie. Hierbij leren we vastzittende energie vrij te maken, oude energie af te voeren en nieuwe energie op te nemen.

Verbinden

De verschillende elementen met elkaar verbinden zorgt voor een optimaal resultaat binnen de Mindfulness trainingen en workshops. Doel is een verhoging van vitaliteit en geluk. Het maakt er een aantrekkelijk geheel van waarbij een stukje informatie met verschillende praktische oefeningen worden gecombineerd. Daarbij helpen de oefeningen, leert men naast naar zichzelf kijken ook samenwerken dat zorgt voor een optimale veilige setting waarbij men meer compassie voor zichzelf en de ander gaat voelen en krijgen. Juist door deze opzet leren mensen zichzelf beter kennen waardoor er meer empathie ontstaat voor de ander en zichzelf. Het zorgt niet alleen voor verbondenheid door de verschillende onderdelen, maar ook tussen de cursisten.

Met warme groet,
Angelique de Koning Lin
Zoetermeer Den Haag Leiden Delft Rotterdam Gouda Alphen ad Rijn

Een selectie van onze relaties en klanten

Ons mindfulness programma-aanbod

Ons Work it! programma-aanbod