Mindfulness Preventie Training MBSR-plus

Inschrijving

Start: in overleg
Duur : 8 weken
Docent: Angelique de Koning
Telefoon : 061 452 84 17
Fax:
E-mail : inschrijven@trainingenmetlev.nl
www.trainingenmetlev.nl
Op welke manier kan een Mindfulness Preventie Training u helpen?

De Mindfulness Preventie Training is variant van de Mindfulness MBSR training. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Werkdruk zorgt bij veel mensen voor een hoop onrust. Samen met verwachtingen van de buitenwereld hakt dit er behoorlijk in. U herkent misschien klachten zoals vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot een burn-out of een depressie.

Voor wie is deze trainingen bedoeld?

Deze Mindfulness Preventie Training is  bedoeld voor mensen die baat hebben bij een andere manier van omgaan met stress en emoties in het werk- en privéleven. Door mindfulness te beoefenen kunnen stress en burn-out klachten voorkomen worden. U manier van werken wordt efficiënter door de gerichte aandacht die gegeven wordt aan activiteiten, denkprocessen en emoties.

Tijdens de Mindfulness Preventie Training van 8 weken wordt u geleerd om tot uzelf te komen. Door de juiste aandacht en concentratie te trainen leert u de dingen te ervaren zoals ze zijn. Deze nieuwe levenshouding leert u om volledig aanwezig te zijn in het moment. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

U wordt bewust van automatische denk- en gedragspatronen. Door deze inzichten kunt u zich beter concentreren en los laten. U leert een levenshouding aan waarmee er ruimte ontstaat voor grote innerlijke rust. Dit verbetert de balans van lichaam en geest.

QiGong bewegingen zijn onderdeel van de training. Deze Chinese bewegingsvorm zal samen met ademhalings- en visualisatietechnieken de rode draad vormen. Als gecertificeerd Mindfulness en QiGong trainer wil ik u graag uitnodigen aan deze training mee te doen.

Als aanvulling op de training van 8 weken worden na afloop 2 extra coachingssessies ingepland. Deze sessie richten zich vooral op een mindful manier omgaan met stress situaties in het werk. Deze extra coaching zal zoveel mogelijk in het bedrijf zelf plaatsvinden.

Mocht u daarna nog interesse hebben in verdere begeleiding dan is misschien individuele coaching na afloop van deze training een mogelijkheid. Klik hier voor meer informatie.

Mindfulness betekent aandacht geven op een speciale manier: Doel bewust, op het moment zelf, niet oordelend en aan dingen zoals ze zijn.
Cursus Data

De training wordt in principe individueel gedaan. In overleg kunt u ook geplaatst worden in een groep.

  • in overleg

Programma MBSR

De Mindfulness Preventie Training bestaat uit 8 mindfulness bijeenkomsten van ieder 1 1/2 uur gevolgd door 2 extra coachingssessies. Het programma van de 8 mindfulness bijeenkomsten ziet er als volgt uit:

  • Week 1. De automatische piloot
  • Week 2. Omgaan met hindernissen
  • Week 3. Bewustzijn van de ademhaling
  • Week 4. Aanwezig blijven
  • Week 5. Toestaan, laten zijn
  • Week 6. Gedachten zijn geen feiten
  • Week 7. Hoe kan ik het beste voor mijzelf zorgen
  • Week 8. Gebruiken wat geleerd is om met  toekomstige stressvolle situaties om te gaan

Uw investering

De investering in uzelf bedraagt voor deze Mindfulness Preventie Training € 1049,- (excl. BTW). Pas na betaling vooraf is de aanmelding definitief.

Locatie

Het Coachhuis
Bleiswijkseweg 55
Zoetermeer

Hier kan in overleg van afgeweken worden.