Wat leert uw werknemer tijdens de training?

De drukte van alledag zorgt bij veel mensen voor een hoop onrust. Samen met verwachtingen van de buitenwereld hakt dit er behoorlijk in. Uw werknemer herkent misschien klachten zoals vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot een burn-out of een depressie.
Tijdens de Mindfulness Training van 8 weken aangevuld met individuele coaching wordt uw werknemer geleerd om tot zichzelf te komen. Door de juiste aandacht en concentratie te trainen leert hij/zij de dingen te ervaren zoals ze zijn. Deze nieuwe levenshouding leert uw werknemer om volledig aanwezig te zijn in het moment. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal.
Uw werknemer wordt bewust van automatische denk- en gedragspatronen. Door deze inzichten kan hij/zij zich beter concentreren en los laten. De werknemer leert een levenshouding aan waarmee er ruimte ontstaat voor grote innerlijke rust. Dit verbetert de balans van lichaam en geest.
Tai Chi QiGong bewegingen zijn onderdeel van de training. Deze Chinese bewegingsvorm zal samen met ademhalings- en visualisatietechnieken de rode draad vormen.

De voordelen voor uw organisatie

De business case is recht toe recht aan. Stress op de werk heeft grote vormen aangenomen. Het kost het bedrijfsleven gemiddeld € 2.500,- per werknemer per jaar. In geval van ziekte kan dit zelfs oplopen tot meer dan € 20.000,- per medewerker. (onderzoek dr. Corné Roelen, bedrijfsarts en epidemioloog)
Mindfulness trainingen verminderen het aantal ziektedagen aanzienlijk (in sommige gevallen zelfs met 70% gedurende 3 jaar, volgens een studie, waarbij de training is aangeboden aan het personeel van Transport for London). De mindfulness training heeft aantoonbare effecten op neuraal gebied die in verband gebracht worden met positieve gevoelens, creativiteit en welbevinden. Het leidt weg van defensief gedrag en depressieve gevoelens. En het versterkt zelfs het immuunsysteem.
Er is veel wetenschappelijk bewijs dat de meditatie en visualisatie technieken van deze training leiden tot gelukkigere, gezondere, productievere en betrokken werknemers.

Case studies

Meer voorbeelden kun u hier vinden.

Twee varianten

Er zijn twee varianten van de Mindfulness trainingen.

Mindfulness Preventie training MBSR+

Dit programma bestaat uit 8 MBSR bijeenkomsten van ieder 2 1/2 uur aangevuld met 4 individuele coaching sessies die zich richten op preventie van burn-out en het omgaan met stress op de werkvloer.

Mindfulness Re-integratie training MBSR+

Dit programma bestaat uit 8 MBSR bijeenkomsten van ieder 2 1/2 uur aangevuld met 8 individuele coaching sessies die zich richten op terugkeer in het arbeidsproces. Re-integreren in het arbeidsproces na een lange ziekte, burn-out of depressie is een moeizaam proces dat allerlei gevoelens en gedachten bij u kan oproepen. Hier wordt speciale aandacht aan besteed.