werkvloer

Wat leert uw werknemer tijdens de trainingen voor op de werkvloer?

De drukte van alledag op de werkvloer zorgt bij veel mensen voor een hoop onrust. Samen met verwachtingen van de buitenwereld hakt dit er behoorlijk in. Uw werknemer herkent misschien klachten zoals vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot een burn-out of een depressie.

Tijdens de Mindfulness trainingen wordt uw werknemer geleerd om tot zichzelf te komen. Door de juiste aandacht en concentratie te trainen leert hij/zij de dingen te ervaren zoals ze zijn. Deze nieuwe levenshouding leert uw werknemer om volledig aanwezig te zijn in het moment. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal.
Uw werknemer wordt bewust van automatische denk- en gedragspatronen. Door deze inzichten kan hij/zij zich beter concentreren en los laten. De werknemer leert een levenshouding aan waarmee er ruimte ontstaat voor grote innerlijke rust. Dit verbetert de balans van lichaam en geest.
Tai Chi QiGong bewegingen zijn onderdeel van de training. Deze Chinese bewegingsvorm zal samen met ademhalings- en visualisatietechnieken de rode draad vormen.

De voordelen voor uw organisatie

Mindfulness trainingen verminderen het aantal ziektedagen aanzienlijk (in sommige gevallen zelfs met 70% gedurende 3 jaar, volgens een studie, waarbij de training is aangeboden aan het personeel van Transport for London). De mindfulness training heeft aantoonbare effecten op neuraal gebied die in verband gebracht worden met positieve gevoelens, creativiteit en welbevinden. Het leidt weg van defensief gedrag en depressieve gevoelens. En het versterkt zelfs het immuunsysteem.

Er is veel wetenschappelijk bewijs dat de meditatie en visualisatie technieken van deze training leiden tot gelukkigere, gezondere, productievere en betrokken werknemers.
Wilt u hier meer over lezen dan kunt u verschillende voorbeelden en verwijzingen naar wetenschappelijke studies op onze website vinden.

business case

De business case is kort en bondig, stress kost het bedrijfsleven per werknemer gemiddeld 2500 Euro, en in geval van ziekte kan dit oplopen tot 20.000 Euro per jaar.
Mindfulness kan dit omzetten naar winst Bekende bedrijven zoals Google, Procter & Gamble, General Motors, Unilever en Douwe Egbert gingen u voor!

Hieronder vindt u het volledige mindfulness programma-aanbod van Trainingen met Lev voor het bedrijfsleven en de overheid.

Programma Trainingen met LEV

Mindfulness Preventie Training MBSR-plus

Op welke manier kan een Mindfulness Preventie Training u helpen? De Mindfulness Preventie Training is variant van de Mindfulness MBSR training. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Werkdruk zorgt bij veel mensen voor een hoop onrust. Samen met verwachtingen van de buitenwereld hakt dit er behoorlijk in. U herkent misschien klachten zoals vermoeidheid, concentratie- […]

  • Start:
  • Duur: 8 weken
  • Docent: Angelique de Koning
Inschrijven

Mindfulness Re-integratie Training MBSR-...

Op welke manier kan een Mindfulness Re-integratie Training u helpen? De Mindfulness Re-integratie Training is variant van de Mindfulness MBSR training. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Re-integreren in het arbeidsproces na een lange ziekte, burn-out of depressie is een moeizaam proces dat allerlei gevoelens en gedachten bij u kan oproepen. Misschien herkent u […]

  • Start:
  • Duur: 8 weken
  • Docent: Angelique de Koning
Inschrijven

Mindfulness op de werkvloer workshops

Wat kunt u verwachten tijdens de Mindfulness op de werkvloer workshops? Voor u hebben wij een speciale workshop uitgewerkt genaamd ‘Mindfulness op de werkvloer’. We zijn hierbij uitgegaan van de basiselementen van onze standaard Mindfulness-training aangevuld met elementen uit de QiGong bewegingsleer. Door het inbrengen van verrassende elementen zoals een gezamenlijke Mindful Dim Sum High […]

  • Start:
  • Duur: op maat
  • Docent: Angelique de Koning
Inschrijven