Mindfulness uitdaging Dag 4.

Wandelen is meestal een activiteit die je doet op de automatische piloot. Je hoeft je niet concentreren op het lopen. Je besluit dat je van A naar B wilt komen. Je staat op en loopt. Voor sommige is dit gemakkelijker dan voor anderen. Echter, bewust wandelen vereist niet dat je een berg kunt op wandelen. Het vereist alleen maar dat je in staat moet zijn 1 stap te gelijk te nemen.

Mindful wandelen

– De sleutel tot een bewuste wandeling is op te merken hoe je lichaam voelt tijdens het bewegen.
– Wees je bij elke stap bewust van het gevoel van je voet neerzetten.
– Let op je ademhaling als je beweegt. Diep ademhalen ondersteunt kalmte en verhoogt het bewustzijn van het huidige moment.

Je kunt ervoor kiezen om bewust te lopen elke keer als u loopt. Als je door een gang loopt, als je op straat loopt, terwijl je van de ene kamer van je huis naar een andere kamer loopt of wanneer je van de auto naar een winkel loopt! Je hoeft alleen maar bewust te zijn en te letten op het huidige moment.

Een mooie bewuste wandeling: met blote voeten over gras lopen. Voel het gras onder je voeten.

Opmerking: als mobiliteit een probleem is, kies dan een andere beweging uit om bewust aandacht te schenken. Beweeg je vingers of tenen, zwaai met je arm, rol je schouders of draai je hoofd. Het gaat erom dat je de beweging bewust aandacht geeft.

Maak een mentale aantekening van dit #mindfulmoment en feliciteer jezelf met het zijn in het heden.

Deel je ervaring via commentaar op het blog of via Twitter met behulp van #Mindfulnessuitdaging . Wil je rechtstreeks je ervaringen met mij delen doe dat via de Facebook pagina van Trainingen met LEV of via Twitter @Trainingen_LEV

Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen, dan wordt de uitdaging nog mooier.

Thanks to @Ed_Tmprince of Education’s Voice Blog for letting us use her creative ideas.

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *