Mindfulness Uitdaging Dag 12.

Er zijn drie fundamentele processen die nodig zijn voor mindfulness: het vormen van intentie, aandacht en het aanpassen van je houding (Shapiro, Carltion, Astin & Freedman, 2006).

Mindfulness is een doelbewuste daad en het proces van bewust zijn kan egoïstisch lijken in de huidige maatschappij. Multi-tasking lijkt wel noodzaak om succesvol te worden. Dus zijn er allemaal mensen die hun geest niet kunnen kalmeren en hun gedachtes niet kunnen herkennen die leiden tot automatische reacties.

Omdat het weekend eraan komt gaan we iets meer tijd spenderen aan onze Mindfulness oefening. We gaan een korte vakantie / vakantie nemen door middel van een geleide visuele meditatie.

Wandelen langs het strand

– Zoek een rustige plek waar je gedurende 15 minuten niet gestoord zult worden. Ik gebruik een koptelefoon om naar de meditaties te luisteren. Het helpt me andere geluiden te blokkeren.
– Ga zitten of liggen in een comfortabele positie.
– Neem een paar keer diep, bewust adem om je lichaam en geest te ontspannen.
– Op je tablet, smartphone of computer ga naar Ocean Escape: https://youtu.be/aL7uoMaldRQ, sluit je ogen en begin.
– Wanneer je klaar bent, geef jezelf een paar momenten om uit te rekken en te genieten van het gevoel van ontspanning.

* Opmerking: Het is waarschijnlijk dat andere gedachten je zullen meditatie binnen te vallen. Wordt niet boos. De daad van het herkennen van het binnenvallen van gedachten is een daad van mindfulness. Accepteer dat je de gedachte hebt gehad en laten die gedachte weg te zweven. Blijf niet stilstaan bij de gedachte en laat de gedachte je niet controleren. Je bestuurt de gedachte. Ik verzeker je dat als het een belangrijke gedachte is, deze wel weer terug zal komen op een geschikter moment.

Maak een mentale aantekening van dit #mindfulmoment en feliciteer jezelf met het zijn in het heden.

Deel je ervaring via commentaar op het blog of via Twitter met behulp van #Mindfulnessuitdaging . Wil je rechtstreeks je ervaringen met mij delen doe dat via de Facebook pagina van Trainingen met LEV of via Twitter @Trainingen_LEV

Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen, dan wordt de uitdaging nog mooier.
Thanks to @Ed_Tmprince of Education’s Voice Blog for letting us use her creative ideas.

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *