Mindfulness Uitdaging Dag 11.

Mindfulness vergt oefening. Je moet je hersenen trainen om uit de dagelijkse sleur te komen. Het vergt tijd en moeite. Langzaam zal je opmerken dat je mindful-momenten creëert zonder er bij na te denken. Ze zullen nieuwe gewoontes worden en je zult de positieve effecten op je leven beginnen te ervaren.

Vandaag gaan we oefenen met iets dat we elke dag doen: eten!

Mindful Eten

Je kunt de oefening met elk voedsel doen. Misschien een stukje chocolade.

– Kijk naar het voedsel dat je zult gaan eten. Hoe ziet het er uit? Wat valt je op? Welke kleur heeft het? Is het groot of klein?
– Ruik aan het eten. Heeft het een geur? Waar ruikt het naar?
– Richt uw aandacht op hoe het voelt. Kun je erin knijpen? Is het hard of zacht? Is het glad, plakkerig of ruw? Warm of koud? Maakt het geluid?
– Doe heel langzaam het stuk voedsel in je mond, maar kauw nog niet! Laat het op de tong liggen. Hoe voelt het op je tong? Kunt u iets proeven? Ruikt het anders in je mond?
– Begin nu langzaam te kauwen; een bewust kauwen moment. Verandert de smaak? Hoe voelt de structuur in je mond?
– Geef aandacht aan het doorslikken. Hoever kun je het voedsel voelen in je lichaam?

Hoewel je misschien niet een volledige maaltijd op deze manier wilt eten, kunt je dit wel doen met de eerste hap van je maaltijd. Neem de tijd om te genieten van die eerste hap zodat je je daarna kunt richten op het genieten van de gehele maaltijd.

Maak een mentale aantekening van dit #mindfulmoment en feliciteer jezelf met het zijn in het heden.

Deel je ervaring via commentaar op het blog of via Twitter met behulp van #Mindfulnessuitdaging . Wil je rechtstreeks je ervaringen met mij delen doe dat via de Facebook pagina van Trainingen met LEV of via Twitter @Trainingen_LEV

Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen, dan wordt de uitdaging nog mooier.
Thanks to @Ed_Tmprince of Education’s Voice Blog for letting us use her creative ideas.

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *