Mindfulness Uitdaging Dag 10.

Mindfulness gaat niet over het wegwerken van gedachten, maar Mindfulness zorgt ervoor dat deze gedachten niet de controle over je krijgen. Het gaat niet om te ontspannen; maar, Mindfulness zal je meer ontspannen maken. Mindfulness stelt ons in staat om gevoelens te herkennen, zonder verstrikt te raken in de emotie van deze gevoelens. Het gaat om het leven in het hier en nu en niet in het verleden of de toekomst.

Tijd voor een drankje

Er worden elke dag miljoenen kopjes koffie en thee gemaakt over de hele wereld. Het merendeel van de tijd worden ze vlug gemaakt en snel opgedronken zonder dat er veel aandacht aan wordt gegeven. Dit is één van die dagelijkse activiteiten die u kunt gebruiken om je mindfulness te ontwikkelen.

– Maak je koffie of thee zoals je altijd doet.
– Ga zitten met je drinken zitten en wees je bewust van de eerst minuten dat je het drinkt.
– Adem de damp die van de drank afkomt diep in. Proef de aroma.
– Kijk naar je drankje. Welke kleur heeft het? Hoe ziet het oppervlak van je drankje eruit?
– Neem een slokje. Laat het in je mond rusten. Let op de warmte van de vloeistof tegen je tong, wangen, tandvlees en gehemelte. Wat kun je proeven? Proef je zoet, bitter, zuur of een lichte zoute smaak? Proeft het houtachtig, naar noten, bloemen of fruit?
– Heb aandacht voor elke volgende slok. Sta jezelf toe te drinken in het hier en nu.

Opmerking: Als er andere gedachten boven beginnen te drijven, erken de gedachte dan zonder oordeel. Feliciteer jezelf met het opmerken van de willekeurige gedachten en laat de gedachte weer wegzweven.

Concentreer je weer op het drinken.

Herhaal dit met elke kopje koffie of thee.

Maak een mentale aantekening van dit #mindfulmoment en feliciteer jezelf met het zijn in het heden.

Deel je ervaring via commentaar op het blog of via Twitter met behulp van #Mindfulnessuitdaging . Wil je rechtstreeks je ervaringen met mij delen doe dat via de Facebook pagina van Trainingen met LEV of via Twitter @Trainingen_LEV

Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen, dan wordt de uitdaging nog mooier.
Thanks to @Ed_Tmprince of Education’s Voice Blog for letting us use her creative ideas.

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *