Mindfulness Uitdaging Dag 17.

Ik heb mensen horen zeggen dat ze mindfulness een keer of twee hebben geprobeerd en dat het ze gewoon niet lukt, vooral de geleide meditaties. Ze zeggen dat ze niet kunnen stoppen met denken. Gedachten blijven de stilte doorbreken, ze raken gefrustreerd met zichzelf en geven op.

Maar, natuurlijk wordt je geest overspoelt met gedachten. Dat is nu net wat hersenen doen; ze denken! Daar bovenop komt dat we onszelf hebben aangeleerd om altijd te denken. We multi-tasken omdat dat een teken van succes is in onze samenleving. We maken ons druk dat als we niet gelijk handelen op onze gedachten we iets belangrijks vergeten. We denken over het verleden, herhalen gesprekken en bedenken wat we allemaal nog moeten doen. We racen naar wat we morgen, volgende week, volgend jaar moeten doen. Het is een gewoonte geworden. Elk moment van de dag zijn we hier mee bezig. Het is voorspelbaar en het voelt vertrouwt aan.

Als, tijdens de meditatie, deze gedachtes ook opkomen, maken we onszelf wijs dat dit niet mag. We straffen onszelf. We raken gefrustreerd en geven op. Dat is nu net het tegenovergestelde van Mindfulness! Dus hoe kunnen we dit nu doorbreken? Je wordt alleen beter in iets als je het doet en oefent. Dus hier een oefening om de nieuwe mindfulness gewoonte aan te leren.

Gedachten tellen

1. Zoek een rustige plek om comfortabel te zitten en zet de timer of stopwatch op uw telefoon op twee minuten.
2. Start de timer, sluit je ogen en neem 15 diepe ademhalingen(Dit duurt ongeveer een minuut).
3. Ga nu normaal ademhalen. Vanaf dit moment tel je je gedachten. Tel de gedachte; accepteer de gedachte en laat deze weer wegglijden. Accepteer dat als het belangrijk was de gedachte later wel weer zal opkomen.
4. Wanneer de tijd om is, noteer dan hoeveel gedachten je hebt gehad. Het maakt echt niet uit hoeveel gedachten je hebt gehad. Het gaat om het mindful herkennen van de gedachten. De sleutel is dat je de gedachten accepteert voor wat het zijn, namelijk gewoon gedachten.
5. Doe dit drie keer vandaag. Het is een goede oefening om een week lang te doen. Je zult merken dat je minder gedachten krijgt en dat je innerlijke rust groter wordt.

Dit is mindfulness. Accepteren dat je gedachten hebt en dat dit ok is. Je geeft jezelf toestemming om te ontspannen. Nieuwe wegen in je hersenen beginnen te vormen en je doorbreekt oude gewoontes.

Maak een mentale aantekening van dit #mindfulmoment en feliciteer jezelf met het zijn in het heden.

Deel je ervaring via commentaar op het blog of via Twitter met behulp van #Mindfulnessuitdaging . Wil je rechtstreeks je ervaringen met mij delen doe dat via de Facebook pagina van Trainingen met LEV of via Twitter @Trainingen_LEV

Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen, dan wordt de uitdaging nog mooier.
Thanks to @Ed_Tmprince of Education’s Voice Blog for letting us use her creative ideas.

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *